RING: 02060 E-POST: [email protected]
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt [email protected]
Kontakt oss

Nordlies nye midtbanegeneral

(FOTO: EPA/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Markus Kiesenebner (28) blir etter all sannsynlighet Lillestrøm-spiller i løpet av kort tid.

For snart to uker siden avslørte Nettavisen at Lillestrøm-manager Jan Åge Fjørtoft hadde vært i samtaler med Austria Wien-spilleren – noe Fjørtoft selv bekreftet.

- Det har kun vært en kort samtale, ikke forhandlinger. Lillestrøm følger mange spillere til enhver tid, i flere land. Når det gjelder Østerrike har jeg rimelig god oversikt, og har fulgt mange spillere gjennom flere år. Da er det naturlig å snakke med spillere når muligheten byr seg, sa Fjørtoft den gangen.

3,5-årsavtale
Siden har det åpenbart skjedd en hel del. Etter det Nettavisen erfarer, er Lillestrøm nå nemlig enige med Kiesenebner om en kontrakt som strekker seg ut 2010-sesongen.

Bare en medisinsk test gjenstår. Den kommer Kiesenebner til Norge for å gjennomføre i løpet av neste uke, trolig allerede mandag.

Markus Kiesenebner, som er Bosman-spiller når overgangsvinduet åpner 1. juli, bekrefter overfor Nettavisen at en avtale er rett rundt hjørnet.

Avgjørelse i helgen
- Jeg tar den endelige avgjørelsen i løpet helgen, og kan komme til å signere i neste uke, skriver den østerrikske landslagsspilleren i en sms.

Jan Åge Fjørtoft vil ikke si noe som helst om saken.

- Jeg kommenterer aldri spillere som ikke er i LSK. Du får skrive det du mener du vet sikkert, så får vi i ettertid se hva som er rett og galt, skriver Fjørtoft i en sms til Nettavisen.

Selv om Lillestrøm-trener Tom Nordlie for to uker siden hevdet at han aldri hadde hørt navnet Markus Kiesenebner, skal han ha hatt et godt øye til østerrikerens ferdigheter en god stund.

«Kiesi» inn - Kasey ut?
Kiesenebner er en defensiv midtbanespiller som trolig er tiltenkt den sentrale midtbanerollen i Nordlies 4-3-3-system. I tillegg til å være kompromissløs og hardtarbeidende, har han to gode skuddbein.

Østerrikerens inntreden kan samtidig bety slutten for Kasey Wehrmans Lillestrøm-karriere. Wehrman sa etter kampen mot Lyn at han tvilte på at han var ønsket på Åråsen utover 2007-sesongen.

Det kommenterte trener Tom Nordlie slik:

- Vi får ta det problemet når den tid kommer. Men akkurat nå er det ikke snakk om å vrake Kasey.

Markus Kiesenebner kan være spilleklar for Lillestrøm til bortekampen mot Sandefjord 1. juli.

Han spiller definitivt ikke 16. maikampen mot Tromsø, som du ser direkte på TV 2 Sumo fra kl. 18.00!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere