RING: 02060 E-POST: [email protected]
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt [email protected]
Kontakt oss

FFK-helten: - Det har vært tøft

Foto: Morten Holm / SCANPIX (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Hårreisende, sa ekspert om kjøpet av Gardar Johannsson. Lørdag ble han helt.

(Se sammendrag av kampen i videovinduet over.)

FREDRIKSTAD (Nettavisen):FFK-VIF 1-0: FXT-blogger og fotballekspert Tor-Kristian Karlsen ble rystet da Fredrikstad hentet Johannsson for to millioner i fjor – 34 dager etter at han var solgt for 100.000 kroner mellom to islandske klubber.

- Direkte hårreisende er det, at FFK, med en dypt målscorertrengende tropp, kan blåse to millioner kroner på en spiller som a) ble solgt for 100.000 kroner i en intern islandsk overgang noen måneder tidligere b) ble funnet for svak for topplagene på Sagaøya c) aldri har vært i nærheten av landslaget d) i en alder av 27, har kun scoret åtte toppseriemål på Island, skrev Karlsen i sin blogg på fxt.no.

Flere Fredrikstad-supportere har også lurt på hva klubben egentlig har brukt penger på. Lørdag fikk de svaret. Pengene er brukt på en høyreist sterk spiss med en kvalitet ingen i Vålerenga hadde – evnen til å score på sjansene sine.

For selv om Vålerenga var overlegent best, og vant Nettavisens sjansestatistikk 10-3, så var det kun Gardar Johannsson som scoret.

Det hårreisende kjøpet klarte det verken Rune Lange, Daniel Fredheim Holm, Allan Jepsen, Morten Berre eller Freddy dos Santos klarte. Alle hadde nemlig gedigne muligheter til å score, men uten å klare det.

- Helt fantastisk
Dermed var det ikke rart at islendingens smil nesten gikk hodet rundt etter kampen.

- Det var fantastisk. Helt fantastisk. Jeg klarer ikke å beskrive det noe mer, sier han til Nettavisen.

- Og så ble det tre poeng. Det er like fantastisk. Det er alt som teller, legger han til.

Han innrømmer at overgangen til norsk fotball var vanskelig. På grunn av den interne overgangen mellom to islandske klubber, var han uaktuell for debut i fjor. I tillegg var de økte treningsdosene vanskelig å takle.

- Det tok et par måneder bare å bli vant til all treningen. Det var en vanskelig start. Jeg hadde aldri trent så hardt. Men nå er jeg vant til treningen. Det går bedre hele tiden. Så får jeg bare håpe at målet kan gi meg flere sjanser, sier han.

- Har du vært frustrert?

- Nei, nei. Jeg har bare ventet. Jeg visste at jeg kom til å få noen sjanser. Da jeg ikke har fått det, har jeg kun tenkt at jeg må jobbe hardere, forklarer han.

- Kanskje denne scoringen gjør at sjansene øker for at jeg får en ny mulighet senere, legger han til.

- Har du fått med deg at folk har satt spørsmålstegn ved overgangen?

- Nei. Jeg har ikke hørt noe negativt i det hele tatt. Alt har vært bra her. Fantastisk. Og det er helt uaktuelt å dra herfra. Jeg har en treårskontrakt, og kommer til å bli her i tre år. Forhåpentligvis lenger også, sier han.

Målscorer
Han har scoret åtte mål på sju kamper hittil i sesongen. Ett mål i Tippeligaen, tre i cupen og fire i 2. divisisjon.

- Det er ok, sier han beskjedent og gliser.

- Men 2. divisjon teller jo ikke så mye da.

Rett før han kom til Fredrikstad scoret han fire mål på seks kamper på Island.

- Har du alltid scoret mye?

- Nei. Det var et par dårlige år, men nå går det den rette veien – oppover, sier han og gliser.

- Overgangen var hårreisende
FXT-ekspert Tor-Kristian Karlsen poengterer overfor Nettavisen at det var selve overgangen, ikke spillerens kvaliteter, han mente var hårreisende.

- Noen uker etter at han hadde gått for 100.000 kroner i en intern overgang på Island, ble han kjøpt av Fredrikstad for 20 ganger så mye. Det er hårreisende. Når det er sagt så tror jeg ikke at vi trenger å gå av hengslene bare fordi han har scoret ett mål i Tippeligaen. Vi bør gi ham tid, og gjøre opp konto på slutten av sesongen, sier Karlsen nå.

Hva tror du? Kan Johannsson bli en hit i Tippeligaen. Si din mening i diskusjonsforumet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere