RING: 02060 E-POST: [email protected]
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt [email protected]
Kontakt oss

Fevang slipper straff

(FOTO: TV 2)
Sist oppdatert:
I fjor lovet Gaute Larsen å vrake spillere som taklet som Joakim Persson. Men Morten Fevang får fortsette.

Søndag ble Bodø/Glimts Ruben Imingen stygt taklet av Odds Morten Fevang. Det fikk manges tanker til å gå tilbake til Nadderud i fjor høst, da Stabæks Joakim Persson satte inn sin beryktede tofotstakling på Eirik Bakke.

I etterkant av episoden sa Odd-trener Gaute Larsen at hadde han vært Perssons trener, hadde han tatt svensken ut av banen og ut av laget. Men Morten Fevang, han har Odd-treneren ikke tenkt å gjøre noe med.

- Nei, vi anser oss som ferdige med denne saken nå.

- Taklingen til Fevang er over streken, og vi tar avstand fra den – sånt skal ikke skje. Vi har pratet om det på treningen, og Morten har ringt Imingen og sendt blomster, og i det hele tatt lagt seg flat.

- Men burde det ikke få ytterligere konsekvenser, siden du var så offensiv da Joakim Persson hoppet på Eirik Bakke?

- Nei, den taklingen til Jokke synes jeg var mye styggere. Han kommer med strake bein, og flygende inn i knehøyde, det er den store forskjellen. Hadde Bakke stått med beina bakken, så hadde beinet røket tvers av

Hissige reaksjoner
Etter at Morten Fevangs takling på Ruben Imingen, og ditto presseoppslag, har Odd blitt nedringt og mottatt mange sinte mailer fra hissige nordlendinger. Gaute Larsen ønsker derfor å understreke at han ikke på noen måte ønsker å ta Morten Fevangs takling i forsvar, men at han føler at både han og Fevang ble noe feil fremstilt i media etter søndagens hendelse.

- Konklusjonen er klar, Morten er altfor sen i taklingen, og burde holdt den inne. Det er veldig beklagelig at det blir brudd og at Ruben mister høstsesongen. Vi må ta lærdom av hendelsen, og vite når man skal takle og når man må bli stående på beina, er hovedbudskapet fra Odd-leiren.

Ingen reaksjon fra NFF
Etter treningskampen mellom Odd og Bodø/Glimt så dommer Ole Kamben Fevang-taklingen på ny, og mente han hadde gjort feil da han nøyde seg med gult kort. Det betyr imidlertid ikke at han vil levere noen dommerrapport på det.

- Ifølge regelverket hadde jeg hjemmel for å gi rødt kort, men jeg kommer ikke til å foreta meg noe mer i saken.

- Jeg har ikke skrevet noen rapport om episoden til forbundet, ei heller er jeg blitt bedt om å gjøre det.

Dermed legges saken ikke bare død av Odd og dommer Kamben, men også av NFF.

- Så lenge dommere har sett episoden og bedømt den, så vurdere jeg avgjørelsen som endelig, sier nestleder i disiplinærutvalget, Jostein Svendsen.

Slipper Morten Fevang for lett unna, eller er det riktig av Odd og NFF ikke å forfølge saken?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere