RING: 02060 E-POST: [email protected]
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt [email protected]
Kontakt oss

Har skjult isfronten

(FOTO: Gorm Kallestad/Scanpix)
Sist oppdatert:
Mens Knut Tørum ikke ville snakke om annet enn Valencia, snakket Knut Torbjørn Eggen ut om isfronten med RBK-treneren.

LERKENDAL (Nettavisen): Sportsdirektøren innrømmer nå at dialogen mellom de to har vært alt annet enn god siden Rosenborg startet Mesterliga-høsten i London.

Les også:Taus Tørum

- Jeg blir litt støtfanger her, og har blitt utfordret på å være ærlig. Folk i styret og i ledelsen har anbefalt med å trekke meg litt tilbake etter krisemaksimeringen i London. Vi (han og Knut Tørum) har ikke funnet hverandre på kommunikasjon. Vi er jo to viktige personer i en klubb, men vi er ikke så tight som vi skulle vært, sier Eggen til Nettavisen.

Krisemaksimeringen han snakker om er bedre kjent som intervjuet han ga Aftenposten kort tid før møtet mot Chelsea på Stamford Bridge. Eggen ble da sitert på følgende i avisa:

- Vi kan risikere å bli nummer sju i den norske serien, og det er ikke i nærheten av å være godt nok for en klubb som har en visjon om å være blant de 30 beste i Europa. Det er en treners lodd, det å bli vurdert på bakgrunn av resultatene.

Dårlig kommunikasjon
Dette falt ikke i god jord hos Tørum, som hele veien har slitt med følelsen av at den tidligere FFK-treneren også har jaktet trenerposten i RBK.

Siden har de to kommunisert dårlig, ifølge Eggen, noe han følte det var på tide å lufte ut om akkurat nå. Igjen skjedde det altså dagen før en viktig Mesterliga-kamp for klubben i hans hjerte.

- Jeg har prøvd og Knut har prøvd – og så kom vi til et punkt hvor avstanden var riktig, starter Eggen.

- Jeg skulle gjerne ha stått her og holdt rundt treneren hele tida, men jeg har fått råd om å trekke meg litt tilbake. Jeg må si det nå, for jeg synes det er tungt å ha det sånn, at jeg er støtfangeren, fortsetter Eggen, og tilbakeviser på det sterkeste at han er ute etter trenerposten i klubben.

- For fem-seks uker siden måtte jeg gå ut og si det, og det har blitt skrevet i flere aviser: Jeg ønsker ikke å bli trener. Da kjernefamilien Eggen skulle flytte krevde dattera mi at jeg måtte skaffe meg en fast jobb. Da kan en ikke ha en resultatorientert stilling, som treneryrket jo er, forklarte Eggen.

- En isfront
Den siste tida har spørsmålene om forholdet mellom de to, blitt flere og flere. Adresseavisen beskrev i går isfronten mellom de to, mens Tørum har gått til styret for å bekrefta sin framtidige status i klubben.

På treningsfeltet har ikke Eggen klart å gi gode nok svar på om han har full tillit til Tørum, og om hvorfor klimaet er så surt mellom de to. Tirsdag innrømmet han for første gang at det har vært slitsomt å forsøke å glatte over uenighetene.

- Jeg føler at jeg må si ifra nå. For klubbens beste har jeg latt litt som om alt var bra, for klubbens beste. Og jeg har mottatt råd om å ta noen steg tilbake. Men vi er IKKE uvenner, fortklarte Eggen og fortsatte:

- Jeg har latt som om alt var i orden for å få litt ro, men det er slitsomt – og det funker ikke i lengden. Det funker bare lite grann, for dere er jo mange og har kloke hoder. Dere har gjennomskuet oss, sier han oppriktig.

Satte fart på evaluering
- Hvordan skal dere løse dette problemet?

- Dette må vi løse over tid, for å få til et godt samarbeid. Jeg vil ikke gi noen detaljer på hvorfor vi ikke har "truffet hverandre". Jeg har den bakgrunnen jeg har, og det har vært tungt å bli møtt med en insinuasjon om at jeg ønsket å bli hovedtrener i klubben.

- Stemmer det at det er en isfront mellom dere to?

- Vi har ikke fått det helt til som vi hadde tenkt oss, og har tatt ut litt avstand. Knuts utsagn etter kampen på Åråsen har fått evalueringen som vi hadde tenkt å ha etter sesongen, til å akselerere litt, men det må styret nå forholde seg til.

Evalueringen fortsatte med full styrke på Lerkendal tirsdag. Styreleder Terje Svendsen og nestleder Torbjørn Aas hadde møter både med spillerutvalget og sportsdirektøren selv.

Styrets konklusjon vil avgjøre hvorvidt Knut Tørum får fortsette i klubben, men ingen av de to ønsket å snakke med pressen tirsdag. Spørsmålet er nå om det er plass til både Tørum og Eggen i Rosenborg.

- Det må evalueringen si noe om, mener Eggen.

- Synes du det er rart at styrelederen ikke er her når det ulmer som verst?

- Jeg vil ikke svare for ham.

Taus Tørum
Knut Tørum fikk imidlertid ikke svaret han håpet på etter praten med styreleder Svendsen mandag kveld.

- Har du fått noen avklaring på din egen situasjon?

- Det har jeg ingen kommentar til.

- Men vet du om du leder laget også etter Valencia-kampen?

- Du kan spørre så mye du vil, men jeg har ingen svar på det nå.

- Var det en fin prat du hadde med styret i går?

- Ja, det var en fin prat vi hadde. Jeg orker ikke å snakke noe mer med deg nå. Det er ikke noe nytt, sa Tørum til Nettavisen på vei ut til trening tirsdag formiddag.

- Spar mæ!
På den påfølgende pressekonferansen nektet både Tørum og RBK-spillerne å svare på noen spørsmål som ikke var direkte knyttet opp mot Valencia-kampen.

- Jeg har ingen kommentar til det, det skjønner du nok veldig godt du og, svarte Christer Basma.

- Nei, hva har dette med Valencia-kampen å gjøre? undret Roar Strand.

Heller ikke Tørum var mer snakkesalig – verken om sin egen framtid, eller forholdet til Knut Torbjørn Eggen.

- Vi har jobbet tett og godt sammen. Det har vi gjort i alle kampene vi har spilt, svarte Tørum om forholdet mellom de to.

- I Adresseavisen i dag står det at det er en isfront mellom deg og Eggen, kommentar til det? spurte NRK.

- Spar mæ! Takk for i dag, svarte Tørum før han forlot hele seansen.

Knut Torbjørn Eggen innrømmer å ha skult isfronten mot Tørum. Hva vil dette ha å si for Rosenborg? Si din mening om saken:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere