RING: 02060 E-POST: [email protected]
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt [email protected]
Kontakt oss

Så var det slutt

(FOTO: Gorm Kallestad/Scanpix)
Sist oppdatert:
Trond Henriksen overtar som RBK-trener. Følg pressekonferansen direkte her. NETT PÅ SAK: Godfoten i baken

Knut Tørum gir seg som trener i klubben med umiddelbar virkning. Det ble bekreftet på RBKs hjemmeside torsdag morgen - kun ti timer etter seieren over Valencia.

Han får etterlønn i ett år.

Se pressekonferanse direkte på TV 2 Sumo fra ca kl 11 (gratis)

- Mange gode opplevelser
Dermed ble den dårlige skjulte hemmeligheten bekreftet - kun ti timer etter at Rosenborg og Tørum jublet for en av klubbens største seirer noensinne - 2-0 over Valencia.

- Rosenborg har alltid operert som et kollektiv og da blir det feil å tviholde på posisjoner. Jeg sitter igjen med mange gode opplevelser, sier han til klubbens nettside.

NETTAVISEN MENER: Godfoten i baken

Styrelder Terje Svendsen sier at det har vært positive samtaler med Tørum, men at begge parter er enig i at resultatene er altfor dårlige i årets sesong.

- Vi legger naturligvis ikke skylden på treneren alene. I forrige sesong var Tørum klubbens redningsmann og det vil han alltid bli husket for. Den senere tid har vi hatt tett dialog omkring klubbens fremtid og i lys av dette er partene blitt enige om at treneren løses fra kontrakten. Tonen i samtalene har vært preget av ryddighet, og Tørum er en behagelig og reflektert person å forholde seg til, sier Svendsen.

- Nådeløs lesing
Tørum innrømmer at han er skuffet over årets sesong.

- Jeg har etter beste evne forsøkt å levere varene. Tabellen er nådeløs lesing, spesielt for en klubb hvor det har vært mer regelen enn unntaket å vinne den norske serien. Tiden i Rosenborg har likevel vært både lærerik og minnerik, og de siste ukene vil ikke kunne skygge for de gode opplevelsene jeg har hatt, sier han.

Trond Henriksen og Kåre Ingebrigtsen skal lede RBK ut sesongen 2007. Henriksen har vært assistent i klubben i flere år, mens Ingenbrigtsen også har vært knyttet til klubben som trener på ulike nivå. Denne sesongen har han vært trener for Rosenborgs samarbeidsklubb, Ranheim, i 2. divisjon.

Trond Sollied er imidlertid den store favoritten til å bekle jobben på permanent basis - hvis trønderne får kjøpt ham fri fra kontrakten i belgiske Gent. Sollied kommer til Trondheim lørdag, men i utgangspunktet ikke for å snakke med Rosenborg.

Ett seriegull
Knut Tørum overtok som RBK-trener etter Per-Mathias Høgmo i fjor, og etter en fantastisk høstsesong vant til slutt trønderne gull i Tippeligaen igjen. Suksessen stoppet imidlertid der. I årets sesong har RBK gått fra skuffelse til skuffelse, og de ligger på en, for dem, svak 6. plass med to seriekamper igjen å spille.

Cupeventyret tok også slutt tidlig etter tap hjemme for Odd Grenland i juli.

Da hjalp det til slutt lite at trønderne har fått en kanonstart på årets Mesterliga med poeng både borte mot Chelsea (1-1), samt onsdagens sjokkseier mot Valencia.

Etter onsdagens kamp var det en tydelig beveget RBK-trener som møtte pressen.

Noen timer etter var det altså slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere