RING: 02060 E-POST: [email protected]
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt [email protected]
Kontakt oss

Fra Rema til landslaget

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
For et år siden spilte han i tredjedivisjon og jobbet i kassa på Rema 1000. Nå er Moldes Vegard Forren landslagsaktuell.

Forsvarsspiller Vegard Forren (20) nevnes som en av de unge og spennende spillerne i årets Molde-stall. I vinter har talentet startet i hele sju av åtte treningskamper. Trønderen er overrasket over hvor fort det har gått siden overgangen fra KIL/Hemne i fjor.

- Det har gått veldig fort etter at jeg kom til Molde, jeg føler jeg har hatt en voldsom utvikling. Forholdene ligger nok mer til rette her, det er bedre matching og høyere nivå på, sier Forren til Nettavisen.

Tilfeldig
Forren ble oppdaget av Molde da Romsdalingene fikk bank av KIL/Hemne i første runde av cupen i fjor. MFK tapte sensasjonelt 1-3, men fikk likevel en langsiktig bonus ut av det sviende nederlaget:

- Det var ganske tilfeldig at jeg ble oppdaget. Etter at vi slo ut Molde av cupen ble jeg og to til invitert sammen med Moldes juniorlag på JET-cup. Etter det ville klubben signere meg med det samme. Hvis vi ikke hadde møtt Molde i cupen kunne mye vært annerledes.

Nå har 20-åringen bundet seg til MFK for de fem neste årene, og han kan konsentrere seg om fotball på heltid. Slik var det ikke i tida i Kyrksæterøra.

- Jeg jobbet i kassa på Rema 1000 ved siden av skole og fotball. Jeg kan ikke akkurat si jeg savner den jobben så veldig mye, ler Forren.

I forrige uke ble stjerneskuddet kalt opp på U21-landslaget, og klubber som Heerenveen og Tottenham har allerede finsiktet stopperen. Forren tenker imidlertid bare på Molde om dagen:

- At jeg nevnes som interessant for utenlandske klubber allerede er veldig positivt for min del, men jeg tenker ikke så mye på det nå. Jeg trives veldig godt i Molde. Landslaget var en av mine mål denne sesongen, men det ble nådd overraskende tidlig.

Tøff konkurranse
Målet i år er å spille seg inn på laget, i konkurranse med rutinerte ringrever som Christian Steen og Marcus Andreasson.

De fleste eksperter tipper de blåkledte fra Rosenes by langt nede på tabellen i årets Tippeliga, men Forren selv har god tro på seg selv og sine lagkamerater:

- Jeg tror vi skal bite godt fra oss i år, men ingen forventer vel at vi skal kjempe helt i toppen. Det kan kanskje være en fordel at andre lag ikke kjenner oss så godt siden vi har vært nede et år. Enkelte vil kanskje undervurdere oss litt.

Forren er bare et av flere talenter Kjell Jonevret satser på denne sesongen. Knut Olav Rindarøy, Mame Biram Diouf og Pape Pate Diouf er også spennende spillere som kan overraske på sitt beste.

- Jeg er spent på om de unge spillerne fortsetter å utvikle seg. Hvis Mame, Pape, Knut Olav og Vegard tar neste steg kan dette bli bra, sier Jonevret til Nettavisen.

Trives
Svensken kom til Molde før fjorårssesongen. Til et lag som nettopp hadde rykket ned etter å ha vært kasteball i Tippeligaen. Sesongen i Adeccoligaen ble imidlertid en triumfferd, og Molde rykket opp som vinner av serien.

- Min tid i Molde så langt har vært veldig bra, og vi har et godt år bak oss i førstedivisjon. Vi har forsøkt å sette en ny spillestil, og det begynner å komme seg nå. Det er faktisk ikke bare-bare å vinne Adeccoligaen som favoritter, det er sterkt gjort, sier Jonevret.

Og han fortsetter:

- Jeg trives veldig bra her og jeg forstår ikke de som er negative til Molde som by. Den er kanskje ikke stor, men den har alt jeg trenger i hvert fall. Dessuten er det veldig vakkert her, og man slipper alt stresset som er i en storby.

Med Djurgården tok han et seriegull og to cupmesterskap på to år. Den ene året i Molde har gitt opprykk. Hva blir så ambisjonene i Tippeligaen?

- Vi vet hva vi kan og hva vi står for. Jeg håper vi kan samle så mange poeng som mulig, og det er minst et par lag vi bør komme foran på tabellen.

(artikkelen fortsetter)

Men det holder ikke bare å sanke poeng for den meritterte treneren.

- Jeg håper vi er i stand til å underholde. Det at vi nå spiller i en bedre liga tror jeg er en fordel for oss. Da slipper vi å måtte styre samtlige kamper i hvert eneste minutt. I fjor så vi at jo bedre lag vi møtte, jo bedre spilte vi. Det har også åpenbart seg i vinterens treningskamper, sier Jonevret.

Mye jobb
Etter at det ble nedrykk for Molde med Arild Stavrum i 2006 har fokuset til Jonevret vært å bygge nytt, stein på stein. Det har ikke gått helt knirkefritt.

- Det har vært en del jobb, det skal jeg innrømme. Det har vært mange trenerskifter her de siste årene og ulike stilarter har blitt brukt. Jeg tror kontinuitet er veldig viktig, og dette laget kan bli veldig bra om vi får noen år på oss. Slik sett tror jeg vi har hatt en fordel med det året nede i førstedivisjon, der fikk vi teste ut spillet vårt i større grad enn man kan i Tippeligaen.

Skal vi tro talentfulle Forren har Molde funnet rett mann i Jonevret.

- Jeg har fått et veldig positivt inntrykk av Kjell, han er en god trener. Han er ikke bare flink sportslig, men han er også mye med på aktiviteter utenfor banen. Han er en artig kar, og jeg har bare positive ting å si om ham, sier trønderen, som ser spesielt frem til to kamper i år:

- Jeg må jo innrømme at jeg alltid har vært Rosenborg-supporter, selv om den interessen har forsvunnet litt etter at jeg kom hit. Det hadde vært moro å få sjansen mot RBK, da gir jeg selvsagt alt for Molde, avslutter forsvareren.

For flere nyheter om norsk fotball: klikk her
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere